Batakių parapija

Krikščioniškoji Batakių stovykla – čia jauku ir miela

Vasara vaikams – atostogų ir stovyklų metas. Tauragės rajone didžiausia, talpinanti virš 200 vaikų, – krikščioniškoji Batakių stovykla, vaikų užimtumu ir dvasiniu ugdymu rūpinasi jau bemaž du dešimtmečius. Naujai surastus draugus, pasibaigus stovyklai, vaikams sunku paleisti – kaip patys teigė, tai vienintelė stovykla, iš kurios vaikai išvyksta su ašaromis akyse. Organizatorius kunigas Karolis Skausmenis teigia, jog 2-jų pamainų stovykla dvasiškai kasmet praturtina ne tik joje dalyvaujančius vaikus, bet ir be atlygio jų labui plušančius kelias dešimtis savanorių bei pačius dvasininkus.

Kalėdinio koncerto šviesa

Maloniai nustebino, kad pakabinti spalvingi skelbimai Batakių krašte bei trumpas informacinis kvietimas laikraštyje apie kalėdinį koncertą, vyksiantį gruodžio 7 dienos vakarą Batakių liuteronų bažnyčioje, sukvietė gana daug klausytojų. Be vyresnių čia sugužėjo ir būrys moksleivių, matyt įžvalgaus mokytojo paragintų.

Reformacijos šventės pamaldos Batakiuose

Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčia Reformacijos šventės pamaldas švenčia kasmet vis kitoje parapijoje. Šiemet šventinės pamaldos vyko Batakių ev. liuteronų bažnyčioje, kuri mini 130 metų jubiliejų.

Batakių stovykla skaičiuoja 17 vasarą

Antra savaitė šalia Batakių evangelikų liuteronų bažnyčios netyla šurmulys – jau 17-ą kartą vyksta krikščioniškoji vaikų ir jaunimo stovykla.

Batakiuose skambėjo „Giesmių giesmelė“

Batakių evangelikų liuteronų bažnyčioje ir aplink ją gegužės 9-ąją netrūko šventinio šurmulio – čia šiemet surengta kasmetinė evangeliška vaikų ir jaunimo chorų bei ansamblių „Giesmių giesmelė“, į kurią gausiai suvažiavo giesmininkai ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš Latvijos. Į nedidelę, bet išgražėjusią ir labai jaukią Batakių bažnyčią pirmą kartą sugužėjo per 200 šventės giesmininkų.