Lauksargių parapija

Lauksargių bažnyčiai 130

Jubiliejiniais 500-taisiais Reformacijos metais savo bažnyčios pastatymo ir pašventinimo 130 jubiliejų mininčią Lauksargių parapiją pasveikino Skaudvilės kultūros namų literatų klubo atstovai, po pamaldų praturtinę jubiliejinę šventę savos kūrybos pasirodymu, bei Tauragės savivaldybės atstovė Rita Grigalienė dovanėlėm pagerbusi ir jaunuosius Skaudvilės artistus. Daugiau svečių, tiesa sakant, niekas ir nekvietė, nes ne labai kuo turėta pasigirti... Šventovės vidus neatrodo šventiškai...

Džiazo klasika vėl aidėjo Lauksargių bažnyčioje

Liepos 13-15 d. Tauragėje jau trečius metus skambėjo tarptautinis džiazo festivalis „Džiazo dienos Tauragėje 2017“. Jau tampa tradicija jį pradėti Lauksargių ev. liuteronų bažnyčioje. Šiemet liepos 13 d. vakarą, festivalio organizatoriui Valdui Latožai ir parapijos kunigui Edikui Šulcui paskelbtus „Džiazo dienų“ pradžią, po bažnyčios skliautais aidėjo Petro Vyšniausko, jo sūnaus Dominyko ir dukros Marijos „Vyšnių trio“ bei prie jų prisijungusio gitaros virtuozo Vladimiro Kaplano dovanotas džiazo klasikos koncertas. Sausakimšoje bažnyčioje žinomų atlikėjų klausėsi ne tik vietiniai, bet ir iš Vilniaus, Klaipėdos, Šilalės, Šilutės atvykę džiazo gerbėjai. Po koncerto dar ilgai netilo plojimai ir padėkos žodžiai atlikėjams. Parapijos kunigas taipogi dėkoja šventės organizatoriams bei rėmėjams, o ypač bažnyčią tvarkiusiems ir puošusiems lauksargiškiams Elai Teresienei, Adai Šimkienei, Rasai Paulikienei, Irmai Stumbrienei, Albinui Martinaičiui, Alfonsui Mozeriui ir Augustui Šneideraičiui.

Džiazo mišios Lauksargiuose

Česlovo Sasnausko choro vadovas Mindaugas Radzevičius pavadino staigmena, kad į chorinės religinės muzikos koncertą ir kaimo bažnyčia prisirinko pilna klausytojų. -Tai tolygu Tėvynės atgimimui ,- sakė Jis.

Lauksargių bažnyčioje – adventinė moksleivių programa

Lauksargių pagrindinės mokyklos mokiniai ir mokytojai gruodžio 7 d. Lauksargių evangelikų liuteronų bažnyčioje surengė tradicinę adventinę šventę – bendruomenę kvietė „Adventinis koncertas“. Renginio organizatorė – mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Violeta Meilienė. Mokinius koncertui rengė mokytojos Regina Mikaitienė, Ona Jasevičienė, Ona Puteikienė. Advento vainiką nupynė mokyklos šeštokai ir klasės auklėtoja Genovaitė Meištininkienė.

Lauksargių bažnyčia – nauja kultūrinė erdvė?

Lauksargių evangelikų liuteronų bažnyčioje parapijos kunigo Ediko Šulco ir Tauragės literatų klubo „Žingsniai“ iniciatyva liepos 17 d. surengtas poezijos ir muzikos vakaras „Kalbėjimas tylos laiku“. Renginio partneriai – Tauragės Birutės Baltrušaitytės viešoji biblioteka. Susirinko pilna bažnyčia klausytojų.