Pagėgių parapija

Pagėgių evangelikų liuteronų bažnyčioje suskambo vargonų muzika

ai kurie žmonės nežino, kaip svarbu, kad jie yra čia. Kai kurie žmonės nežino, kaip pasidaro gera vien juos pamačius, kaip nudžiugina jų šilta šypsena. Tokie žmonės yra Heidi ir Werner Kiupel iš Bad Iburgo (Vokietija). Pagėgių evangelikų liuteronų bažnyčiai iš savo asmeninių lėšų jie padovanojo nuostabius vargonus ir mikrofoną. Beveik savaitę juos montavo ir derino vargonų meistras Jorgas Nasas (Jorg Nass).

Mažosios Lietuvos puoselėtojų įvertinimas

Ievos Simonaitytės vardo premija – Martynui ir Marijai Purvinams

 

Mažosios Lietuvos metraštininke tituluojamos rašytojos Ievos Simonaitytės (1897–1978) gimimo dienos išvakarėse Agluonėnų (Klaipėdos r.) kultūros namuose iškilmingai įteikta 20-oji rašytojos vardo premija. Sausio 22 d. 16 val. renginyje „Tau – Didžioji Ieva – 119“ premija įteikta KTU Architektūros ir statybos instituto mokslo darbuotojams, Mažosios Lietuvos kultūros paveldo tyrinėtojams humanitarinių mokslų daktarui Martynui ir jo žmonai Marijai Purvinams už dėmesį I. Simonaitytės gimtinės istorijai, Mažosios Lietuvos krašto etnografijos ženklų fiksavimą ir tyrimus bei jų publikavimą.

Pagėgiuose ordinuotas naujas kunigas

Pagėgių evangelikų liuteronų bažnyčioje lapkričio 7 d. vyko ypatinga šventė: kunigo tarnystei ordinuotas diakonas Gediminas Kleinas. Ordinacijai vadovavo LELB vyskupas Mindaugas Sabutis, asistuojamas kunigų Remigijaus Šemeklio ir Ričardo Dokšo. Drauge su jais pamaldų liturgijai vadovavo kunigai dr. Darius Petkūnas, Mindaugas Kairys, Valdas Miliauskas ir Karolis Skausmenis. Šventinėse pamaldose naująjį kunigą sveikino Pagėgių R. katalikų Šv. Kryžiaus parapijos klebonas Vytautas Gedvainis, LR Seimo vicepirmininkas Kęstas Komskis, Pagėgių savivaldybės meras Virginijus Komskis, gretimų parapijų atstovai.

Ypatingas šeštadienis Pagėgių krašte

Dangus šeštadienį pagailėjo ir neliejo lietaus, bet glostė saulės šiluma didžiulį būrį klaipėdiečių, jurbarkiečių, pagėgiškių iš pat ryto gegužės 16 d. besirenkančių į Bitėnų kapines švęsti kapinių šventės pagal evangeliškąją tradiciją. Apmąstymus apie žmogaus būties laikinumą ir būtinybę gyventi deramai išsakęs Vilkyškių parapijos klebonas Mindaugas Kairys maldoje prisiminė Mažosios Lietuvos kraštui bei visai Lietuvai nusipelniusius didžiavyrius, amžinojo poilsio atgulusius Bitėnų kapinaitėse, jau vadinamose Mažosios Lietuvos panteonu.

Klaipėdos ev. liuteronų parapijos konfirmantų seminaras Pagėgiuose

Šių metų gegužės 2-3 dienomis Klaipėdos ev. liuteronų parapijos kunigas Reincholdas Moras pakvietė konfirmantus į seminarą Pagėgiuose. Šio seminaro tema – „Kas žmogų daro laimingą“.