Palangos parapija

Koncertas bažnyčioje perkėlė į Vokietijos, Prūsijos ir Mažosios Lietuvos liuteronų bažnyčias Reformacijos 500-osioms metinėms skirti renginiai neaplenkė ir Palangos

Rugsėjo paskutinėmis dienomis kurorto evangelikai liuteronai kvietė apsilankyti savo maldos namuose. Čia buvo suplanuotas vienas iš Reformacijos 500-mečiui skirtų renginių – ansamblio „Morgaine“ koncertas. Atėjusieji nepasigailėjo. Tai buvo tikrų tikriausia kelionė laiku.

Palangoje tarėsi LEBMS

Balandžio 21-22 d. Palangos evangelikų liuteronų parapijoje vyko bažnyčios muzikų dviejų dienų seminaras „Te Deum Laudamus ir Reformacijos laikų muzika“, kurį vedė Misūrio Sinodo atstovas kun. James Krikava.

Kunigų konventas Palangoje

Bent kelis kartus metuose Lietuvos liuteronų bažnyčios kunigai renkasi į konventą, kuriame išklausomi teologiniai pranešimai, aptariami dvasininkams ir jų tarnystei aktualūs teologiniai bei praktiniai klausimai. Šiemet toks konventas įvyko Palangos bažnyčioje balandžio 13-14 dienomis.

Palangos parapiją aplankė choras iš Latvijos

Palangos parapiją aplankė Latvijos Sluokos kunigas Aivars Gusevs ir parapijos choras (vad. Māra Gulbe). Po bendrų pamaldų choras palangiškiams surengė giesmių koncertą. Dalį palangiškių ypač džiugino giesmės latvių kalba, nes pastaroji jiems yra gimtoji.

Susipažinimas su kitomis krikščioniškomis konfesijomis

Esame Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios parapijiečiai. Domimės Palangos istorija, kultūra. Nusprendėme aplankyti ir kitas miesto bažnyčias. Mus maloniai sutiko stačiatikių ir liuteronų maldos namuose. Katalikai, stačiatikiai ir liuteronai yra krikščioniai. Kiekviena iš šių konfesijų turi savo ypatumų ir savitumų.

Virtualus turas po Palangos liuteronų bažnyčią