Priekulės parapija

Tikintieji dalijosi Kalėdų šventės džiaugsmu

Aš skelbiu jums didį džiaugsmą: šiandien jums gimė Išganytojas – Viešpats Mesijas” (Lk 2, 10-11).

 

Ir šiemet Priekulės parapija Kristaus gimimo šventę sutiko pilnutėlėje bažnyčioje. Šventines pamaldas, kuriose dalyvavo virš 90 tikinčiųjų, papuošė muzikinė programa. Jaunoji solistė Smiltė Petraitytė po varpų skambesio giedojo giesmelę: „Kas ten miega taip gražiai, guli prakarte kukliai“, o liturgijoje kalėdinius kūrinius giedojo parapijos vargonininkė Inga Petkūnienė su jau pilnametėmis dukromis Ieva ir Auguste.

Parapiją aplankė Bažnyčios vyskupas

Minint Reformacijos 500 metų jubiliejų Lietuvos Liuteronų Bažnyčia surengė teologinių seminarų programą parapijų nariams. Konsistorijos sprendimu buvo perskaitytos teologijos paskaitos tuose regionuose, kuriuose veikia bent kelios liuteroniškos parapijos. Dešimties seminarų programą, vykusių Marijampolėje, Biržuose, Šiauliuose, Kaune, Tauragėje, Jurbarke, Vilniuje, Būtingėje ir Žemaičių Naumiestyje, vainikavo gruodžio 9-tos dienos renginys Priekulėje, kuriame dalyvavo gausus parapijiečių būrys ir Bažnyčios vyskupas Mindaugas Sabutis.

Uždegtos žvakutės 1944 metų evakuacijos aukoms atminti

Priekulės liuteronų parapija, kartu su Priekulės miesto Kultūros centru, pagerbė 1944 m. Klaipėdos krašto gyventojų evakuacijos aukas. Spalio 29 d., po pasakojimo apie Reformaciją Mažojoje ir Didžiojoje Lietuvoje, parapijiečiai ir krašto kultūros puoselėtojai malda ir giesme prisiminė žuvusiuosius ir jų atminimui ant nugriautos Priekulės liuteronų bažnyčios pamatų uždegė žvakutes.

Reformacija 500 Priekulėje

Valstybinis choras „Vilnius“ aplankė Priekulę su Reformacijos minėjimui skirta programa. Kadangi dabartinė Priekulės liuteronų bažnyčia tokiam renginiui yra per maža, šį kartą parapijai padėjo Priekulės miesto kultūros centras ir jo vadovė Alanta Zapalskienė, šventei užleidusi erdvią centro koncertų salę.

Paminklo istorinei Priekulės liuteronų bažnyčiai 25-ių metų sukaktis

Jau keletą dešimtmečių Priekulės miestelį puošia paminklas istorinei liuteronų bažnyčiai. Simboliniai pamatai ir altorius miestelėnams ne tik primena didingą liuteronų šventovę, bet tapo Mažosios Lietuvos kultūros puoselėtojų ir turistų, ypač iš Vokietijos, traukos vieta. Liepos 30 d. Priekulės liuteronų parapija savo buvusios bažnyčios šventoriuje pamaldomis paminėjo paminklo statybos 25-ių metų jubiliejų.