Diakonija

Džiugino Tauragės diakonija

Tauragės Martyno Mažvydo ev. liuteronų parapijoje gegužės 28 d. vyko tradicinis turiningas ir prasmingas edukacinio projekto „Pasidalinkime gerumu“ labdaringas renginys, į kurį buvo pakviesti visi parapijiečiai ir kiti norintys jame dalyvauti tauragiškiai.

„Reformacija ir vienas pasaulis“ - tarptautinis Bažnyčios partnerių susitikimas

Birželio 9–14 d. Maisene (Vokietija) Evangeliškoje Maiseno Akademijoje vyko tarptautinis Bažnyčios partnerių susitikimas, kuriame dalyvavo svečiai iš septyniolikos valstybių, keturių žemynų. Tai pirmasis tokio masto renginys, surinkęs krikščionis iš Vokietijos, Čekijos, Bulgarijos, Lenkijos, Rusijos, Danijos, Lietuvos, Latvijos, Olandijos, Tanzanijos, Indijos, Pietų Afrikos Respublikos, Šiaurės Amerikos, Švedijos, Kubos, Kaliningrado srities ir Papua Naujosios Gvinėjos. Su Saksonijos evangelikų liuteronų bažnyčia visus juos sieja ilgametė bendrystė, paženklinta bendru tikėjimu ir meilės artimui darbais. Pagrindinė šio susitikimo tema – „Reformacija ir vienas pasaulis“. Šiame susitikime, pristatydami atliktus darbus, dalyvavo ir Šakių bei Sudargo evangelikų liuteronų parapijų kunigas Virginijus Kelertas, Šakių parapijos tarybos pirmininkė Daiva Kalinauskaitė bei mūsų partneris Briunloje (Brünlos, Vokietija) Johannes Kunze, kartu su mumis gyvenimo keliu einantis jau 20 metų.

Dovana Šakių parapijai – traktorius „Deutz“

Kovo 24 d. atvyko jau dvidešimtą kartą Šakių parapijoje su pagalbos siunta besilankantis Friedhelm Hartkamp iš Gross Lessen (Žemutinė Saksonija, Vokietija). Šį kartą pagrindinis krovinys – traktorius, kurio gamybos metus galima sužinoti tik pažvelgus į jo dokumentus, nes traktoriaus išvaizda tokia, tarsi būtų ką tik nuvažiavęs nuo gamyklos konvejerio. Tai bendra Šakių parapijos geradario Friedhelmo ir Oskaro parapijos Stokholme dovana. Lėšas traktoriui parūpino parapija Švedijoje, o traktorių surado ir naujam gyvenimui prikėlė Friedhelmo Hartkampo rūpestis. Jo pastangų dėka šia pagalbos akcija uždegti pavyko ir „Exxon-Mobil“ mokymo įstaigą, kurios mokiniai, būsimi automechanikai, išardė šį traktorių ir, pakeitę susidėvėjusias detales naujomis bei perdažę, prikėlė naujam gyvenimui.

Aplankė Gustavo Adolfo draugijos prezidentas

Lietuvoje liepos mėnesį viešėjo labdaringos evangeliškos organizacijos Gustav-Adolf-Werk prezidentas kun. dr. Wilhelm Hüffmeier, kartu su keletu kitų šios organizacijos atstovų dvi savaites lankęs partnerius Lietuvoje ir Latvijoje. Ši Vokietijos organizacija nuo 1832 m. rūpinasi evangeliškomis mažumomis Europos ir Lotynų Amerikos valstybėse.

Šakių vaikų globos namų dešimtmetis

2005 m. gegužės 17 d. atstatytoje senojoje klebonijoje veiklą pradėjo Šakių vaikų globos namai. Tie, kurie tą dieną pirmąkart žengė pro duris – jau gerokai paaugę. Dar kiti – ir visai užaugę, o kai kurie jau ir savus vaikus beauginantys. Per dešimtį metų pas mus pabuvojo 305 vaikai, dalis jų – net ne vieną kartą: tekdavo trumpai važiuoti namo, o vėliau vėl sugrįžti (kartais net ne du, o tris arba keturis kartus). Į suaugusiųjų kelią išlydėtas dvidešimt vienas. Kas į Angliją, kas į Olandiją, didžioji dauguma liko Lietuvoje. Džiaugiamės dešimčia vaikaičių. Gera, kai mūsų vaikai santuoką pradeda mūsų bažnyčioje. Smagu, kad jaunieji tėvai ten pat Krikštui atsinešą ir savo vaikučius.

Informacija iš viso pasaulio

LCMS News – Liuteronų Bažnyčios Misūrio Sinodo naujienos

LWF news – Pasaulio Liuteronų Sąjungos informacija

Keston News Service - (KNS) - Kestono insituto leidinys

EKD news - Vokietijos evangelikų liuteronų bažnyčios žinios

Church News - Danijos ev. liuteronų bažnyčios žinios

BIEN – Baltijos jūros šalių bažnyčių jaunimo ekumeninis tarpkultūrinis tinklapis