Maldynas

KASDIENĖS MALDOS

Viešpaties malda

Tėve mūsų, kuris esi danguje! Tesie šventas Tavo vardas. Teateinie Tavo karalystė. Tesie Tavo valia kaip danguje, taip ir žemėje. Kasdienės mūsų duonos duok mums šiandien. Ir atleisk mums mūsų kaltes, kaip ir mes atleidžiame savo kaltininkams. Ir nevesk mūsų į pagundą, bet gelbėk mus nuo pikto, nes Tavo yra karalystė ir galybė, ir garbė per amžius. Amen.

Ryto malda

Dėkoju Tau, mano dangiškasis Tėve, per Tavo mieląjį Sūnų Jėzų Kristų, kad mane šiąnakt maloniai apsaugojai nuo visų nelaimių ir pavojų, ir prašau Tave: apsaugok mane ir šiandien nuo nuodėmių ir nuo viso pikto, kad Tau įtiktų visi mano darbai ir gyvenimas. Pavedu save, savo kūną ir sielą ir viską į Tavo rankas. Tavo šventasis angelas tesie su manimi, kad piktasis priešas neturėtų jokios galios prieš mane. Amen.

Vakaro malda

Dėkoju Tau, mano dangiškasis Tėve, per Tavo mieląjį Sūnų Jėzų Kristų, kad mane šiandien maloniai apsaugojai ir prašau Tave: atleisk man visas mano nuodėmes ir ką aš neteisiai padariau ir apsaugok mane šią naktį. Pavedu save, savo kūną ir sielą ir viską į Tavo rankas. Tavo šventasis angelas tesie su manimi, kad piktasis priešas neturėtų jokios galios prieš mane. Amen.

Malda prieš valgį

Viešpatie Dieve, dangaus Tėve, laimink mus ir šias dovanas, kurias priimame iš Tavo dosnios malonės per mūsų Viešpatį Jėzų Kristų. Amen.

Padėka po valgio

Dėkojame Tau, Viešpatie Dieve Tėve, per mūsų Viešpatį Jėzų Kristų už visas Tavo dovanas. Tu gyveni ir viešpatauji amžinai. Amen.

Šventojo Krikšto Sandora

Aš atsižadu velnio ir visų jo darbų ir visų jo vilionių, ir pasižadu Tau, trivienasis Dieve Tėve, Sūnau ir Šventoji Dvasia tikėjimu ir paklusnumu Tau ištikimas būti iki savo amžiaus galo. Amen.

Ryto malda vaikams

Už tai, ką dieną aš veikiu,
Tau, Jėzau, padėką tariu.
Padėki man anksti, vėlai,
Kol darbą baigsiu visiškai.

Vakaro malda vaikams

Lik, Jėzau, Viešpatie, šalia,
Nes artinas nakties tamsa,
Ir žodžio Tavojo šviesa
Teneužgęsta niekada.