Pasaulyje

Patriarchas Kirilas - solidarus su popiežiumi Benediktu XVI daugeliu aktualių klausimų

2010 Liepos mėn. 20 d.

Maskvos ir visos Rusijos patriarchas Kirilas prisipažino, kad jaučia solidarumą su popiežiumi Benediktu XVI daugeliu aktualių nūdienos visuomenės moralės klausimų.

„Turiu pasakyti, kad dabartinio popiežiaus Benedikto XVI pozicija teikia mums optimizmo“, - sakė patriarchas Kirilas interviu Ukrainos televizijos kanalams savo vizito į Ukrainą išvakarėse.

Jis priminė, kad Benediktą XVI šiandien už jo pažiūras dažnai kritikuoja „liberalūs teologai ir liberalios žiniasklaidos priemonės Vakaruose“.

„Tačiau jo pozicija daugeliu visuomenės ir doros klausimais visiškai sutampa su Stačiatikių Bažnyčios pozicija. Tai duoda mums galimybę drauge su Katalikų Bažnyčia ginti krikščioniškąsias vertybes, taip pat ir tarptautinėse organizacijose ir tarptautinėje erdvėje“, - pažymėjo Bažnyčios vadovas.

Kartu, pasak jo, nūdienos protestantizme galima sutikti „labai pavojingų reiškinių“, kai krikščionys „įsileidžia į savo vidaus pasaulį nuodėmingas pasaulio stichijas ir pateisina šias stichijas, jeigu jas siūlo pasaulietinė bendruomenė“, ir „pasaulietiniai filosofiniai liberalūs štampai pasikartoja protestantiškų Bažnyčių viduje ir įsitvirtina religinėje sąmonėje“.

Būtent taip, pažymėjo patriarchas Kirilas, Vakaruose kilo moterų „kunigystė“ - kai „pasaulietinė žmogaus teisių samprata buvo inkorporuota į teologiją, Bažnyčios praktiką“.

„Antroji tokia problema - tai požiūris į homoseksualizmą. Čia pataikaujant pasaulietinei liberaliai nuostatai iškreipiamas jau Dievo Žodis. Juodu ant balto parašyta, kad tai - nuodėmė“, - pabrėžė patriarchas.

 

"Interfax", BNS ir lrytas.lt inf.

2010-07-19