Naujienos

Europos dienos šventė Tauragėje

2012 Gegužės mėn. 31 d.

Gegužės 9-oji – Europos diena, kuri minima visose Europos valstybėse. Europos dienos šventė vyko ir Tauragėje – Martyno Mažvydo skvere – šalia Tauragės M. Mažvydo evangelikų liuteronų bažnyčios. Šių metų Europos dienos šventė buvo skirta Europos vyresnių žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metams paminėti.

Tauragėje šventę organizavo Tauragės Europos informacinis centras – „Europe direct“ kartu su Tauragės senjorais, Tauragės evangelikų liuteronų parapija ir kitais organizatoriais.

Šių metų Europos dienos šventė buvo pavadinta „Padūkime kartu“. Šventė prasidėjo senjorų ir jaunimo komandų krepšinio varžybomis, kurias nedideliu taškų skirtumu laimėjo senjorai. Krepšinio varžybų pertraukų metu šoko sportinių šokių ir aerobikos klubo „Amadeus“ merginos. Vėliau koncertavo klubo „Dainos teatras“ jaunimas, po to vyko pasirodymai su dviračiais ant rampos, kuriuos demonstravo klubo „BMX Riders“ vaikinai. Po pasirodymo su dviračiais vyko Tauragės rajono moksleivių kūrybos centro šokėjų pasirodymas ir Tauragės rajono muzikos mokyklos pučiamųjų orkestro koncertas. Į Europos dienos minėjimo šventę taip pat atvyko Tauragės baikeriai, pristatė savo veiklą, papasakojo apie motociklus bei tarpusavyje rungtyniavo, kuris motociklas skleidžia didžiausią garsą. Europos dienos šventės kulminacija buvo Tauragės ev. liuteronų jaunimo choro koncertas „Nuo giesmių iki gospel“ Tauragės ev. liuteronų bažnyčioje. Visi – tiek organizavę šį renginį, tiek jame dalyvavusieji, tiek žiūrovai – labai džiaugėsi, kad galėjo drauge būti šioje šventėje. Labai džiugu, kad jaunimas išvien su senjorais gali siekti tikslų kartu, nuoširdžiai bendrauti bei bendradarbiauti.

Diak. Karolis Skausmenis

„Lietuvos evangelikų kelias“, 2012 Nr.4-5

Nuotraukos Karolio Skausmenio ir Isvaldos Aleknienės