Klaipėdos parapija

Atvirų durų dienos Klaipėdos evangelikų liuteronų parapijoje

Minint Reformacijos 500 metų jubiliejų, Klaipėdos miesto evangelikų liuteronų parapija lapkričio 3–5 d. surengė atvirų durų dienas. Parapijiečiai visus norinčius kvietė iš arčiau pažinti liuteronišką tradiciją, pamintyti apie Reformacijos svarbą, drauge švęsti šią svarbią istorinę šventę.

Lietuvoje surengta pirmoji tarptautinė diakoninio projekto „Dialogas“ konferencija

Spalio 11-13 dienomis Klaipėdoje vyko tarptautinė konferencija „Dialogas“, ją surengė LELB VšĮ „Liuteronų diakonija“, vadovaujama kunigo Mindaugo Kairio. Tris dienas vykusioje konferencijoje dalyvavo diakonijų, nevyriausybinių organizacijų, su priklausomybėmis dirbančių įstaigų atstovai iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Vokietijos ir Rumunijos. Pagrindinė konferencijos nagrinėta tema – „Priklausomybės prevencija ir reabilitacija“.

Šv. Jono bažnyčiai - Vyriausybės programa

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas iš Vilniaus antradienį perdavė gerą žinią, jog premjeras Algirdas Butkevičius ištarė "taip" Klaipėdos Šv. Jono bažnyčios atstatymo projektui. Vyriausybė iki gegužės-birželio turėtų parengti šios bažnyčios atstatymo programą, kuriai įgyvendinti bus ieškoma lėšų ateinančių metų biudžete.

Klaipėdos parapijos įvykių mozaika

2015 m. gruodžio 16 d. Betliejaus taikos ugnis atkeliavo į Lietuvą jau 19-ąjį kartą su šūkiu „Dovanoti viltį – tai surasti ramybę“ ir kvietė būti svetingumo ženklu tiems, kurie dėl karo turėjo palikti savo namus ir ieškoti prieglobsčio kitur. Gruodžio 17 d. BTU atkeliavo ir į Klaipėdos traukinių stotį, kur BTU priėmė skautai, bažnyčių atstovai. Ugnis buvo dalinama iki pat Kalėdų, nešant ją į miesto ligonines, mokyklas, bažnyčias, senelių namus, miesto savivaldybę ir kitas viešąsias įstaigas.

Krikščionių vienybės savaitė 2016

Tradiciškai sausio 18–25 d. Šiaurės pusrutulio šalyse švenčiama Maldos už krikščionių vienybę savaitė. Šiemet ekumeninės savaitės tema – apaštalo Petro pirmojo laiško žodžiai: „Pašaukti išgarsinti šlovingus Viešpaties darbus“ (1Pt 2,9). Tekstus šių metų savaitei parengė Latvijos krikščionių grupė, kuriai vadovavo Rygos R. katalikų arkivyskupas Zbigņevs Stankevičs.