Kretingalės parapija

Kretingalės bažnyčios šventė

Kretingalės evangelikų liuteronų parapija rugpjūčio 6 d. iškilmingomis pamaldomis ir koncertu paminėjo restauruotos bažnyčios pašventinimo dvidešimtmetį. Jaukūs maldos namai buvo pilni parapijiečių ir svečių.

Kretingalėje kelias eina per bažnyčios šventorių

Klaipėdos rajono savivaldybė ieško būdų kaip panaikinti per Kretingalės bažnyčios šventorių einantį kelią. Įgyvendinti šį miestelio bendruomenės norą nėra paprasta, mat žemė, kurioje numatoma nutiesti naują kelią, pagal panaudos sutartį atiduota privatininkams.

Adventiniai vakarai Karklėje

Adventas – laikotarpis, kai turėtume leisti sau prabangą ištrūkti iš nesibaigiančių darbų verpeto ir susikaupti, apmąstyti besibaigiančius metus ir ruoštis Kristaus gimimui.

Žemyninėje Baltijos pajūrio dalyje kadaise besidriekusio ilgiausio žvejų kaimo – Karklės – ir aplinkinių kaimų gyventojams šis laikotarpis tampa neatsiejamas ir nuo adventinių vakaronių, rengiamų kartu su Evangelikų liuteronų bažnyčia ir Pajūrio regioninio parko direkcija (tiek Karklė, tiek aplinkiniai kaimai priklauso Pajūrio regioniniam parkui – valstybinei saugomai teritorijai).

Informacija

Bažnyčios panorama 3D