Šakių parapija

“Pasaulį seną išardysim iš pačių pamatų...“

Po trejų metų Šakių vaikų globos namų gali nelikti, nes Socialinės apsaugos ir darbo ministerija užsimojo viską taip pertvarkyti, kad svarbiausiu tikslu tapo sugriauti ne tik didžiulius valstybinius globos namus, kuriuose gyvena 100 ir daugiau beglobių vaikų, bet ir nedidelius šeimynose gyvenančių vaikų namus rajonuose.

Šakių vaikų globos namai – ant populizmo aukuro

Daugiau kaip dešimtmetį veikiantys Šakių vaikų globos namai iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) sulaukė pranešimo, jog nuo 2020 metų privalės nutraukti veiklą, nors prieš trejus metus SADM pritarė, kad bendruomeniniai vaikų globos namai už Europos Sąjungos lėšas statytųsi naują pastatą.

Ypatingų žmonių namai Šakiuose šventė dešimtmetį

Balandžio 28 d. Šakių evangelikų liuteronų parapijoje buvo švenčiamas dešimtasis dienos užimtumo centro sutrikusio intelekto asmenims gimtadienis. Bažnyčia vos talpino norinčius pasveikinti ir pasidžiaugti gražiu jubiliejumi. Į šventę atvyko ne tik šakiečiai, bet ir mūsų namiškiai Saksonijoje, Vokietijoje, kartu su kunige Steffi Stark.

Vivien vėl su mumis

2015 m. vasarą Šakių parapijoje savanoriavo jauna mergina iš Büdingen miesto Heseno žemėje (Vokietija), atvykusi tarpininkaujant organizacijai „World‘s Christian Endeavour Union“. Šiomis dienomis ji vėl nudžiugino vaikus savo apsilankymu.

Bičiuliai iš Švedijos toliau rūpinasi Šakių globos namais

Trečiąją Advento savaitę Šakių parapiją aplankė svečiai iš Švedijos. Draugystė su Simrishamn parapija tęsiasi daugiau nei dešimtmetį, o prieš kelerius metus užsimezgė partnerystė ir su sostinės Stokholmo Oscaro parapija.