Naujienos

Vanagai 2010

2010 Rugpjūčio mėn. 13 d.

Šiemet Vanaguose praūžė jau tryliktoji vaikų ir jaunimo stovykla. Kur kas triukšmingesnė, kur kas karštesnė, kur kas linksmesnė ir kur kas brandesnė nei praėjusiosios. Taip daugelis sako po kiekvienos Vanagų stovyklos – kad šioji buvo pati geriausia!

Vadovų būrys stovyklą įkūrinėti pradėjo dar birželio 27 dieną ir per tris dienas sukūrė jaukią, malonią, švarią ir šviesią Vanagų atmosferą. Šių metų Vanagų tema – „Aš tikiu- Tikėjimo Išpažinimas“ todėl krikščioniško tikėjimo išpažinimas buvo nagrinėjimas pamokėlių vaikams metu. Nuo trečiadienio susirinkę apie 500 stovyklautojų sėdo į tikėjimo traukinį, penkias dienas keliavo sparčiai ir džiugiai riedančiuose vagonuose, atrado naujus žmones bei džiugiai giesmėmis šlovino Dievą.

Vaikus tikėjimo traukinyje džiugino daugybė renginių – Vadovų pristatymas, Vudžio, Dūmo ir Grūdo nuotaikingas koncertas, grupės „VIXVA“ gegužinė bei perkusininko Ramzi ir DJ B2x nuotaikinga muzika, Gyčio Paškevičiaus, choro Cantare bei Deivio ir dangiškojo Klaipėdos choro koncertas, taip pat svečių iš Vokietijos gospel choro „Salvation“ koncertas. Patys vaikai galėjo parodyti savo išradingumą grupelių pasirodymuose, o talentus – talentų vakare. Naktinėse Vanagų pamaldose griežė styginių instrumentų kvartetas, kuris suvirpino ne vieno vaiko, vadovo ar tėvelio širdį.

Vaikai šioje stovykloje ir sportavo, ir poilsiavo, išmoko gražių giesmelių bei išgirdo kunigų L.Miliausko, M. Žilinskio, R.Tamulio, R.Šemeklio, R. Liachavičiaus pamokėles tikėjimo išpažinimo tema, dalyvavo rungčių vakare bei sporto šventėje. Taip pat lankė įvairius sporto bei meno būrelius, na o vaikus kiekvieną dieną džiugino vadovų įkurta Vanagų televizija.

Šiemet prie stovyklos kūrimo prisidėjo apie 80 vadovų, kasmet gardų maistą gaminančios virėjos bei rėmėjai iš Vokietijos, JAV, Anglijos, Kanados bei kitų šalių, kurie net ir krizės metu nepagailėjo pinigėlių šiai puikiai stovyklai. Širdingas ačiū visiems padėjusiems įgyvendinti šį mažą-didelį stebuklą.

O kadangi stovyklos organizatorius Liudas Miliauskas pažadėjo, kad kol stovykloje dirbs tokia brandi ir energinga komanda, tol ir vyks Vanagų stovykla, todėl visi buvę stovyklautojai, sulaukę pilnametystės, raginami prisijungti prie vadovų būrio ir kartu sukurti 14-ąjį Vanagų nuotykį.

 

Jei bent vienam iš 500 stovyklautojų ši stovykla padarys geros įtakos, pakeis jo pasaulėžiūrą ir atves į doros kelią, ši stovykla jau bus pavykusi ir tai džiugins mano širdį, tai įprasmins mano ir visų vadovų darbą ir suteiks jėgų rengti kitų metų stovyklą“ L.Miliauskas

 

Ačiū visiems, kurie dirbo kartu, kurie mokėsi ir atrado kažką naujo kartu, ačiū visiems, kurie siekė tobulybės ir dirbo iš peties, ačiū ir tiems, kurie atrado savo mažus stebuklus. Ačiū tiems kurie džiugino, giedojo, šypsojosi, laistėsi, vaidino, juokėsi, knarkė – visi Jūs uždegėt liepsneles akyse ir belieka tik ilgėtis ir laukt, kaip kasmet....Vanagų stebuklas ir vėl įvyks kitąmet!!!

Ieva Kaknevičiūtė

 

Stovyklos video; http://www.youtube.com/view_play_list?p=D769254EECABE0D5

Stovyklos nuotraukos; http://community.webshots.com/user/liudas111