Naujienos

“Žaibas” nušvietė Klaipėdos rajono padangę

Nedidelė Plikių evangelikų liuteronų parapija netikėtai išgarsėjo Klaipėdos rajone dėka savo krepšinio komandos „Žaibas”.

Pastaroji 2003 metų lapkričio mėnesį įvykusiose Klaipėdos rajono “Bangos taurės” finalinėse varžybose užėme antrąją vietą. Nepaisant sėkmės, komandos treneris Saulius Jašmantas tik nuosaikiai džiaugėsi prizine vieta. “Mūsų komanda 12 kartų iš eilės skynė pergales. Deja, tik finalinėse varžybose pralaimėjome Klaipėdos „Master Food” komandai, kurią atrankos turnyre įveikėme 43 taškais,” – kalbėjo treneris.
Mintis suformuoti krepšinio komandą kilo parapijos kunigui Liudvikui Fetingiui. Parapijos pirmininko pavaduotojas Sauliaus Jašmantas surinko dešimties jaunų ir energingų vaikinų komandą, kurių daugumai dar nesuėjo net 20 metų. Krepšininkai nuo pat pirmų rungtynių įrodė, kad komanda yra pajėgi dalyvauti rajono turnyre ir sieks tik prizinių vietų. Tai tapo akivaizdu, kuomet 2002 metų Klaipėdos rajono turnyre „Žaibas“ du kartus iš eilės laimėjo sidabro medalius.
Plikių parapija pati nepajėgtų išlaikyti krepšinio komandos, jei ne kunigo L. Fetingio ir trenerio S. Jašmanto pastangos ieškoti rėmėjų. Kunigo žmona Elžbieta iš savo penkių mėnesių pensijos nupirko sportinę aprangą, kainavusią virš 1000 litų. Komandai dar trūksta sportinių treningų ir avalynės, tačiau šie trūkumai neužgožia jaunuolių troškimo žaisti krepšinį.
Krepšinio komanda ne tik stiprina ryšius tarp parapijos jaunimo, bet kartu ir garsina savo parapijos vardą Klaipėdos rajone. „Žaibo“ dėka daugelis pastebėjo, kad rajone yra nedidelė kaimo parapija, kurios krepšinio komanda gali mesti iššūkį stiprioms ir dosniai finansuojamoms „Master Food“ ir „Vytaučių“ komandoms.

Kun. Darius Petkūnas