Juodkrantės parapija

Asmenybė, dirbusi ateičiai

Liudviko Rėzos kultūros centre Juodkrantėje spalio 7 d. įvykusi mokslinė konferencija „Martyno Liudviko Rėzos epocha ir jo darbai“ buvo viena paskutiniųjų iš M.L. Rėzos 240-ųjų gimimo metinėms skirtų renginių. Devynių mokslininkų iš Klaipėdos ir Vilniaus parengti pranešimai dar kartą patvirtino, kokia visapusiška asmenybė buvo M.L. Rėza. Šios iškilios asmenybės ir jo darbų vertinimas mokslininkams iki šiol kelia daug iššūkių.

Juodkrantės bažnyčios jubiliejus

Juodkrantėje rugpjūčio 2 d., sekmadienį, paminėtas dabartinės evangelikų liuteronų bažnyčios 130-­čio jubiliejus. Raudonplytė bažnyčia su bokštu pašventinta 1885 m. rugpjūčio 2 d. Pastarąjį ketvirtį amžiaus pastatu naudojasi tiek Juodkrantės ev. liuteronų, tiek R. katalikų šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos. Vasarą bažnyčioje kurorto svečius kviečia koncertai bei kiti kultūros renginiai.

Juodkrantėje – liuteronų giesmių šventė

Tiek išlikusios, tiek per karą ar entuziastingai ateistinį pokarį suniokotos Mažosios Lietuvos bažnyčios (ne viena jų dabar jau sėkmingai renovuota - ne be Vokietijos liuteroniškų bendruomenių paramos) – tai ne vien „architektūros paminklai“: būtent liuteronų parapijos yra ta gyvoji gija, rišanti būtąją Mažosios Lietuvos kaip Rytprūsių (Prūsijos, Vokietijos) dalies istoriją su šiandiene Lietuva.