Kintų parapija

Kintuose šeimos susibūrė turiningam savaitgaliui

Rugsėjo 16-17 dienomis Kintuose pirmą kartą organizuota stovykla šeimoms „Šeima – didžiausia vertybė“. Į dvi dienas trukusią stovyklą susirinko apie 50 dalyvių – šeimos su įvairaus amžiaus vaikais.

Restauruojama Didžioji Kintų bažnyčia

Šių metų pavasarį prasidėję Kintų bažnyčios restauracijos darbai, pamažu, tačiau užtikrintai juda pirmyn. Jau pakeista pietinė stogo dalis, restauruota dalis sienų. Visus darbus statybininkai yra įsipareigoję pabaigti iki kitų metų gegužės mėnesio.

Kintiškiai kelia klausimą apie varpinės ir kolumbariumo būtinybę

Kintų evangelikų liuteronų parapija pastaraisiais metais remontuoja savo mažąją bažnyčią. Parapijiečiai norėtų atkurti autentišką išvaizdą (atstatyti užmūrytus langus), pastatyti varpinę ir kolumbariumą.

Redakcija gavo Lietuvoje gyvenančio Vokietijos piliečio Eduard Reichert laišką, kuriame išsakomos mintys dėl kelių šimtmečių istoriją saugančių Kintų miestelio bažnyčių ateities, varpinės statybos ir galimybių joje įrengti kolumbariumą.

Kultūros popietė Kintų parapijoje

Kintų ev. liuteronų „mažojoje“ bažnyčioje rugsėjo 13 d. koncertavo Plungės kultūros centro kamerinis choras (meno vadovas ir dirigentas Alfonsas Vildžiūnas). Didžioji choristų dalis – tai žmonės, turintys muzikinį išsilavinimą, kultūros ir švietimo darbuotojai. Jau 27 metus gyvuojančio choro repertuare – įvairių epochų ir stilių bažnytinė bei pasaulietinė muzika. Choristus bei klausytojus pasveikino Kintų parapijos kunigas Mindaugas Žilinskis.

Kintuose atsirado Donelaičio namai

Vienas šios vasaros šeštadienis kintiškiams buvo ypatingas – po šv. Mišių evangelikų liuteronų bažnyčioje duris atvėrė parapijos bendruomenės namai. Vakarop į Kintus suplūdo dar daugiau žmonių – jie rinkosi į paskutinį Kintų muzikos festivalio „Marių audra“ koncertą.