Vanagų parapija

„Vanagų” stovykloje Lietuvoje vaikai rinkosi jau 20 kartą

Klaipėdos rajono Agluonėnų seniūnijoje esančiame Vanagų kaime jau 20 kartą surengta krikščioniška vaikų ir jaunimo stovykla, geriau žinoma „Vanagų” vardu. Garsas apie šią stovyklą, kurią prieš dvidešimtmetį įkūrė ir iki šiol vadovauja Čikagoje gerai žinomas ir mylimas evangelikų liuteronų Tėviškės parapijos kunigas Liudas Miliauskas, jau seniai sklinda ir Lietuvoje, ir Amerikoje. Kai neseniai viešėdamas Čikagoje susitikau su kunigu ir paklausiau, ar galėčiau apsilankyti šioje stovykloje, kai jis bus Lietuvoje, gavau teigiamą atsakymą. Ir išties buvau maloniai priimtas Vanaguose, iš kur parsivežiau pačius geriausius įspūdžius.

Krikščioniška-labdaringa jaunimo vasaros stovykla Vanaguose. Super „Vanagams“ jau aštuoniolika!

Šiemet „Vanagų“ stovykloje skambėjo žodis SUPER. Tokia stovyklos renginių tema apibūdina ir lydėjusį orą, ir nuotaikas. Pilnametystės sulaukusioje stovykloje bendrai dalyvavo apie 500 žmonių, renginyje savanoriavo 70 vadovų. Kasdien stovyklautojai ne tik linksmindavosi, sportavo, bet ir klausydavosi pranešimų, kurių dvasinė tema: „Malda – Tėve Mūsų“.

Pasaka vasaros stovykloje „Vanagai“

Jau šešioliktus metus Klaipėdos apskrityje, Vanagų kaimelyje, vyko krikščioniška - labdaringa jaunimo stovykla „Vanagai“. Virš 500 žmonių, iš kurių 80 buvo vadovų, paskutiniąsias birželio dienas praleido kurdami neišdildomus įspūdžius.

Vanagai-2012

Keturioliktųjų “Vanagų” uždarymo pamaldose stovyklos vadovai su ašaromis veiduose visiems vaikams dainavo: “Tariam sudie, mojam rainka, laikas neša nuo tavęs; laukia kiti – laukiami veidai. Tariam sudie, turim vilties vėlei grįžti kol skambės, mūs daina, kuri yra skirta tik Jums”. Su šia daina dar pernai metais pažadėjome sugrįžti.

Krikščioniška-labdaringa jaunimo vasaros stovykla „Vanagai'2011“

Nieko nėra geriau, kai pildosi svajonės. Šiemet svajonės išsipildė daugiau nei 500 vaikų bei vadovų, kurie susirinko į jau 14-iktąją Vanagų stovyklą. Išsipildė didelės bei mažos svajonės: susitikti su senais draugais, susirasti naujų draugų, smagiai šokti, sportuoti ir dūkti su būriu linksmų veidų, vėlei priartėti prie Dievo, išmokti šio to naujo ir įgauti energijos bei geros nuotaikos visiems ateinantiems metams.