Sudargo parapija

Ir štai tą pačią dieną du keliavo į Emausą

Šie metai gausūs jubiliejų. Ne tik Reformacijos 500 metų, bet ir kitos sukaktys įvairiose parapijose. Šių metų spalio 7 d. Sudargo evangelikų liuteronų parapija šventė savo bažnyčios pastatymo 20-ties metų jubiliejų. Dvidešimt metų nėra daug, lyginant su šimtmečiais, tačiau per 20 metų spėja užaugti vaikai, pasikeičia karta, o ne vienas per tą laiką spėjo nueiti ir į Amžinuosius namus.

Baigiamas vykdyti Erasmus+ projektas

Baigiasi vasara, o su ja baigiasi ir ES programos ,,Erasmus+“ projektas „Sakralinės erdvės, kaip europietiškumo atminties būtovės“, kuriame dalyvavo Sudargo evangelikų liuteronų parapija. Prasidėjęs 2015 m. rugsėjo 1 d., oficialiai projektas baigiasi 2017 m. spalio 31 d. Rugsėjo 17 d. Berlyne vyks projekto rezultatų pristatymas.

Tarptautinio projekto susitikimas Austrijoje

Kovo 2-5 dienomis Sudargo evangelikų liuteronų parapijos atstovai dalyvavo ES programos „Erasmus+“ projekto „Sakralinės erdvės, kaip europietiškumo atminties būtovės“ susitikime Austrijoje Graco mieste, į kurį susirinko dalyviai iš Vokietijos, Nyderlandų, Čekijos, Lenkijos, Rumunijos, Austrijos ir Lietuvos. Šių metų gegužės mėnesį numatomas paskutinis šio projekto susitikimas Hagoje (Nyderlandai), o liepos mėnesį visi dalyviai rinksis į „Vasaros akademiją“ Sudarge, Lietuvoje.

Naujųjų metų pamaldos Sudarge

,,Duosiu jums naują širdį ir atnaujinsiu jus nauja dvasia“ (Ez 36,26)

 

2017 m. sausio 7 d. rinkomės į Naujųjų 2017 Viešpaties metų pamaldas Sudargo evangelikų liuteronų Emauso bažnyčioje. Vyskupas Mindaugas Sabutis, lydimas didelio būrio kunigų, sveikino visus susirinkusius su Reformacijos metais, kviesdamas dėkoti Dievui už Jo dovanotą malonę ir išlikti tvirtais savame tikėjime. Po šventinių pamaldų Sudargo parapijos žmonės visus pakvietė bendrai Agapei, kurios metu, lauke tvyrant smagiam šaltukui, tikintieji, suvažiavę iš visos Lietuvos parapijų, galėjo jaukiai pabendrauti prie mylinčių rankų suruošto gausaus stalo, pasidalinti džiaugsmais, pamąstymais ir ateities planais.

Šįmet sukanka 20 metų, kai ši, demontuota ir parvežta iš Vokietijos, bažnytėlė buvo pašventinta Sudarge.

Pirmasis Advento sekmadienis Visbeke

Lapkričio 27 d. Visbeko (Žemutinė Saksonija, Vokietija) Emauso bažnyčioje šventėme pirmąjį Advento sekmadienį ir 20-ties metų Visbeko ir Sudargo ev. liuteronų parapijų partnerystę.