Jaunimo veikla

Batakių stovykla skaičiuoja 17 vasarą

2015 Rugpjūčio mėn. 01 d.

Antra savaitė šalia Batakių evangelikų liuteronų bažnyčios netyla šurmulys – jau 17-ą kartą vyksta krikščioniškoji vaikų ir jaunimo stovykla.

Pirmadienį prasidėjo 2-oji pamaina, į kurią iš visos Lietuvos susirinko per 150 vaikų nuo 6 iki 13 metų. Stovykloje laiką leidžia ir vaikai iš Šakių vaikų namų, Tauragės vaikų globos namų „Šaltinėlis“, Tauragės evangelikų liuteronų parapijos vaikų dienos centro „Mes esame“.

Kaip „Tauragės kurjeriui“ sakė vienas stovyklos organizatorių Tauragės evangelikų liuteronų parapijos klebonas Mindaugas Dikšaitis, stovyklautojams nuobodžiauti laiko nelieka – vyksta užsiėmimai įvairiuose būreliuose, galima žaisti krepšinį, tinklinį, paspardyti futbolo kamuolį, pažaisti badmintoną, vyksta diskotekos, žiūrimi kino filmai.

– Čia viskas patinka, tiesiog smagu, – į klausimą, kas traukia į stovyklą, atsakė jau 5 kartą joje stovyklaujantis vienuolikmetis.

Antradienio programa net labai įtempta: Tauragės futbolo mokyklos atstovai suorganizavo tikrą futbolo fiestą, užsiėmimus ves viešnia iš Klaipėdos renginių organizatorė Laura Žilinskienė, pamaldėlėse dalyvaus kunigas Mindaugas Žilinskis, į svečius atvyksta perkusininkas Vitalijus Remėza iš Klaipėdos.

O trečiadienį sveikos gyvensenos paslapčių pamokys visuomenės sveikatos specialistė tauragiškė Viktorija Turauskytė.

Paklausti, kas yra stovyklos vinis, jaunesniųjų pamainos vaikai nedvejodami atsakė:

– Naktinės pamaldėlės. Žinokit, beveik pusę mažiukų užmiega, vadovai paskui juos neša į palapines.

 

Raimonda ALYSIENĖ

„Tauragės kurjeris“

2015-07-21