Aktualu

Reformacijos ir Ievos Simonaitytės metų popietė Vilniuje

Pirmąjį advento sekmadienį, gruodžio 3 d., po pamaldų Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčioje parapijiečius ir sostinės visuomenę kvietė Reformacijos ir Ievos Simonaitytės metams skirta teatralizuota literatūrinė muzikinė kompozicija „Jeigu taip parašiau“.

Piktupėnų parapija ant išnykimo ribos

Pastarąjį kartą apie Piktupėnus (Pagėgių sav.) ir Piktupėnų evangelikų liuteronų parapiją platesnė Lietuvos visuomenė bus girdėjusi bene 2010 m. Tų metų liepos 18 d. buvusios senosios Piktupėnų mokyklos sandėliuko pamatuose buvo atkastos dėžės su parapijos archyvo dokumentais ir altoriaus kryžius, paslėpti Antrojo pasaulinio karo pabaigoje nuo artėjančios sovietų kariuomenės besitraukiančių parapijiečių. Reformacijos laikus menančios Piktupėnų parapijos pirmoji bažnyčia buvo pastatyta 1574 m. Vėlesnė bažnyčia iškilo 1744 m., mūrinis pastatas rekonstruotas 1853 m., paaukštintas bokštas su neobarokiniu kupolu, sumontuoti vargonai. 1944 m. spalio pradžioje Piktupėnų apylinkėse vykę mūšiai bažnyčią sugriovė, sovietų okupacijos metais nieko neliko net iš griuvėsių, nuniokoti ir kiti parapijai priklausę pastatai, miestelyje stovėję paminklai, nusiaubtos senosios kapinės. Išlikę negausūs parapijiečiai pamaldas daugiausia lankė Lauksargiuose. Piktupėnų parapija atkurta 1993 m., netrukus jai pavyko atgauti ir susiremontuoti 1865 m. pastatytą kleboniją, kurioje ir šiandien laikomos pamaldos. Deja, parapijiečių likusi vos saujelė...

Kalėdinis vyskupo sveikinimas Bažnyčiai

„Mes patys išgirdome ir žinome, kad jis iš tiesų yra pasaulio Išganytojas". (Jn 4,42)

Ir štai tą pačią dieną du keliavo į Emausą

Šie metai gausūs jubiliejų. Ne tik Reformacijos 500 metų, bet ir kitos sukaktys įvairiose parapijose. Šių metų spalio 7 d. Sudargo evangelikų liuteronų parapija šventė savo bažnyčios pastatymo 20-ties metų jubiliejų. Dvidešimt metų nėra daug, lyginant su šimtmečiais, tačiau per 20 metų spėja užaugti vaikai, pasikeičia karta, o ne vienas per tą laiką spėjo nueiti ir į Amžinuosius namus.

Penkios kun. Pauliaus Tittelbacho gyvenimo epochos

Kėdainių miesto evangelikų liuteronų kunigas Paulius Tittelbachas buvo garsus ne tik savo parapijoje – jis buvo gerai pažįstamas visų tikėjimų Lietuvos žmonėms. Šios išskirtinės asmenybės nuomonės turėjo paisyti visi kunigo pergyventi politiniai režimai.

Informacija iš viso pasaulio

LCMS News – Liuteronų Bažnyčios Misūrio Sinodo naujienos

LWF news – Pasaulio Liuteronų Sąjungos informacija

Keston News Service - (KNS) - Kestono insituto leidinys

EKD news - Vokietijos evangelikų liuteronų bažnyčios žinios

Church News - Danijos ev. liuteronų bažnyčios žinios

BIEN – Baltijos jūros šalių bažnyčių jaunimo ekumeninis tarpkultūrinis tinklapis