Diakonija

Lietuvoje surengta pirmoji tarptautinė diakoninio projekto „Dialogas“ konferencija

Spalio 11-13 dienomis Klaipėdoje vyko tarptautinė konferencija „Dialogas“, ją surengė LELB VšĮ „Liuteronų diakonija“, vadovaujama kunigo Mindaugo Kairio. Tris dienas vykusioje konferencijoje dalyvavo diakonijų, nevyriausybinių organizacijų, su priklausomybėmis dirbančių įstaigų atstovai iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Vokietijos ir Rumunijos. Pagrindinė konferencijos nagrinėta tema – „Priklausomybės prevencija ir reabilitacija“.

“Pasaulį seną išardysim iš pačių pamatų...“

Po trejų metų Šakių vaikų globos namų gali nelikti, nes Socialinės apsaugos ir darbo ministerija užsimojo viską taip pertvarkyti, kad svarbiausiu tikslu tapo sugriauti ne tik didžiulius valstybinius globos namus, kuriuose gyvena 100 ir daugiau beglobių vaikų, bet ir nedidelius šeimynose gyvenančių vaikų namus rajonuose.

Šakių vaikų globos namai – ant populizmo aukuro

Daugiau kaip dešimtmetį veikiantys Šakių vaikų globos namai iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) sulaukė pranešimo, jog nuo 2020 metų privalės nutraukti veiklą, nors prieš trejus metus SADM pritarė, kad bendruomeniniai vaikų globos namai už Europos Sąjungos lėšas statytųsi naują pastatą.

Ypatingų žmonių namai Šakiuose šventė dešimtmetį

Balandžio 28 d. Šakių evangelikų liuteronų parapijoje buvo švenčiamas dešimtasis dienos užimtumo centro sutrikusio intelekto asmenims gimtadienis. Bažnyčia vos talpino norinčius pasveikinti ir pasidžiaugti gražiu jubiliejumi. Į šventę atvyko ne tik šakiečiai, bet ir mūsų namiškiai Saksonijoje, Vokietijoje, kartu su kunige Steffi Stark.

Pirmieji projekto „Socialinis įgalinimas kaimo vietovėse“ įgyvendinimo metai

VšĮ „Liuteronų diakonija“, siekdama skatinti inovatyvias socialines paslaugas Jurbarko ir Pagėgių regionuose, nuo 2016 metų kovo mėnesio įgyvendina projektą „Socialinis įgalinimas kaimo vietovėse“. Projektą inicijavo Šlėzvigo-Holšteino (Schleswig-Holstein) diakonija, kuri projektui įgyvendinti subūrė 11 organizacijų iš Vokietijos, Švedijos, Suomijos, Danijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Lenkijos.

Informacija iš viso pasaulio

LCMS News – Liuteronų Bažnyčios Misūrio Sinodo naujienos

LWF news – Pasaulio Liuteronų Sąjungos informacija

Keston News Service - (KNS) - Kestono insituto leidinys

EKD news - Vokietijos evangelikų liuteronų bažnyčios žinios

Church News - Danijos ev. liuteronų bažnyčios žinios

BIEN – Baltijos jūros šalių bažnyčių jaunimo ekumeninis tarpkultūrinis tinklapis