Bažnyčia išeivijoje

Paminėtas vaisingas kunigo Liudo Miliausko tarnystės dešimtmetis „Tėviškėje“

Kaip visada šilta, tik iškilmingiau ir šurmulingiau buvo Lietuvių evangelikų liuteronų Tėviškės parapijoje praeitą sekmadienį – saulėtą, rudeniškomis spalvomis žėrinčią spalio 25-ąją. Švęsti buvo dviguba proga – Reformacijos šventė ir kunigo Liudo Miliausko tarnystės šioje parapijoje dešimties metų sukaktis.

Lietuviškas kryžius Vokietijoje

Šiaurės Vokietijoje 2015 m. gegužės mėn. 23 d., Sekminių šeštadienį, buvo pašventintas paminklinis kryžius. Jis primins po karo čia buvusį pabėgėlių (Displaced Persons) iš Lietuvos lagerį Wehnen, įkurtą buvusiose kareivinėse netoli Oldenburgo. Nuo 1945 iki 1959 metų lageryje gyveno apie tūkstantis žmonių.

Dvigubas jubiliejus

Šiemet Toronto Išganytojo lietuvių ev. liuteronų parapijos kunigas Algimantas Žilinskas minėjo du penkiasdešimties metų jubiliejus: birželio 23 d. sukako kunigystės penkiasdešimtmetis (įšventintas 1963 m birželio 23 d. Toronte Šv. Andriaus ev. liuteronų bažnyčioje, kurioje glaudėsi išeivijos latvių ir estų ev. liuteronų parapijos, kurios ir šiandien meldžiasi šioje bažnyčioje), o liepos 13 d. Algimantas ir Rūta Žilinskai šventė auksinės santuokos jubiliejų. Priminsime, kad Rūta Žilinskienė dvi kadencijas buvo Kanados lietuvių bendruomenės valdybos pirmininkė (2001-2007 m). Kudirkos Naumiestyje gimęs Algimantas iš Lietuvos pasitraukė Antrojo pasaulinio karo pabaigoje dar būdamas vaikas, netrukus šeima iš Vokietijos persikėlė į JAV, o vėliau gyvenimas jį atvedė į Kanadą. „Lietuvos evangelikų kelias“ kunigą paprašė mūsų skaitytojams papasakoti apie savąjį dvasinės tarnystės kelią, apie Kanados lietuvių ev. liuteronų istoriją ir parapijos dabartį.

Kun. Alfredas Franckaitis (1921 10 29 – 2013 03 06)

2013 m. kovo 6 d. Vėrbleke prie Zulingeno, Vokietijoje, mirė ev. liuteronų kunigas, rašytojas, poetas, publicistas, lietuvių literatūros vertėjas, visuomenės veikėjas, Lietuvos rašytojų sąjungos narys Alfredas Franckaitis.

Čikagos „Tėviškės“ parapijos veikla

2012 m. rugsėjo 9 d. paminėjusi savo gyvavimo 60-ies metų jubiliejų, „Tėviškės“ parapija toliau ėmėsi įvairių renginių organizavimo. Spalio mėnesį dėkodami Dievui už kasdieninę duoną, kvietėme į šiupinio pietus. Po Pjūties padėkos pamaldų visi vaišinosi ir bendravo, skambėjo lietuviškos dainos bei prisiminimai apie Lietuvą.

Informacija iš viso pasaulio

LCMS News – Liuteronų Bažnyčios Misūrio Sinodo naujienos

LWF news – Pasaulio Liuteronų Sąjungos informacija

Keston News Service - (KNS) - Kestono insituto leidinys

EKD news - Vokietijos evangelikų liuteronų bažnyčios žinios

Church News - Danijos ev. liuteronų bažnyčios žinios

BIEN – Baltijos jūros šalių bažnyčių jaunimo ekumeninis tarpkultūrinis tinklapis