Jaunimo veikla

Krikščioniška-labdaringa jaunimo vasaros stovykla Vanaguose. Super „Vanagams“ jau aštuoniolika!

2015 Rugsėjo mėn. 11 d.

Šiemet „Vanagų“ stovykloje skambėjo žodis SUPER. Tokia stovyklos renginių tema apibūdina ir lydėjusį orą, ir nuotaikas. Pilnametystės sulaukusioje stovykloje bendrai dalyvavo apie 500 žmonių, renginyje savanoriavo 70 vadovų. Kasdien stovyklautojai ne tik linksmindavosi, sportavo, bet ir klausydavosi pranešimų, kurių dvasinė tema: „Malda – Tėve Mūsų“.

Aštuonioliktieji „Vanagai“ prasidėjo iškilmingomis pamaldomis, kurias pravedė Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios vyskupas Mindaugas Sabutis, stovyklautojus giesmėmis bei dainomis sveikino bendrijos Heide choras. Po atidarymo stovyklautojai susirinkę lauke garsiai dėkojo stovyklos rėmėjams trimis kalbomis – lietuvių, anglų ir vokiečių. Pirmoji diena leido vaikams susipažinti su savo vadovais ir kitais stovyklautojais. Vakare jų laukė merginų grupės „Mango“ koncertas, "Vadovų šou" bei vakaruška vedama DJ Manto Kleino.

 

Stovykloje lankęsi kunigai Jonas Liorančas, Remigijus Šemeklis, Arvydas Malinauskas, Valdas Miliauskas, Mindaugas Žilinskis, Liudas Miliauskas dalinosi savo mintinis apie maldą. Taip vaikai buvo supažindinami su krikščionišku mokymu, o vėliau grupėse aptardavo iškilusius klausimus ir dalinosi savo apmąstymais.

 

Stovyklos metu vadovų vedami būreliai leido vaikams atskleisti savo talentus, įdomiai ir aktyviai praleisti laiką. Grupės išbandė savo jėgas besivaržant žygyje ir sporto šventėje, demonstravo išradingumą prisistatymuose, šėlo gegužinėje bei dalyvavo „Talentų šou“. Kiekvieną vakarą visi maloniai šildėsi prie laužo, aptarinėjo dienos įvykius, dainavo.

 

Gerą nuotaiką palaikyti padėjo „Raselė ir grupė“, grupė „Kalvos“, Arūnas Raudonius savo giesmėmis ir atlikėjas Donatas Montvydas. Nepamirštamų įspūdžių paliko susitikimas su laidų ir renginių vedėju Rimu Šapausku.

 

Atėjus liepos 5 – ajai dienai buvo metas atsisveikinti. Ašaros sutvisko tiek vaikų, tiek vadovų akyse. Kiekvienas pajuto stovyklos stebuklą, iš naujo atrado save ir išsinešė brangius prisiminimus. Visas dienas grojęs aštuonioliktųjų „Vanagų“ himnas iki šiol skamba mintyse: „Mes Vanaguose giedosim ir šoksim, dieną ir naktį mes Dievui dėkosim. Už meilę, už džiaugsmą, už mūsų vienybę. O viso svarbiausia už SUPER stovyklą“. Vedami meilės šiai stovyklai visi išsiskyrė jau skaičiuodami dienas iki devynioliktųjų „Vanagų“.

 

 

 

Viktorija Chockevičiūtė

 

Filmas apie 2015 metų Vanagų stovyklą

 

Nuotraukose:

 

"Sportas ir žaidimai"

"18-ieji metai"

"Palapinių miestelis"

"Donato Montvydo koncertas"