Šventės, jubiliejai

Ypatingas šeštadienis Pagėgių krašte

Dangus šeštadienį pagailėjo ir neliejo lietaus, bet glostė saulės šiluma didžiulį būrį klaipėdiečių, jurbarkiečių, pagėgiškių iš pat ryto gegužės 16 d. besirenkančių į Bitėnų kapines švęsti kapinių šventės pagal evangeliškąją tradiciją. Apmąstymus apie žmogaus būties laikinumą ir būtinybę gyventi deramai išsakęs Vilkyškių parapijos klebonas Mindaugas Kairys maldoje prisiminė Mažosios Lietuvos kraštui bei visai Lietuvai nusipelniusius didžiavyrius, amžinojo poilsio atgulusius Bitėnų kapinaitėse, jau vadinamose Mažosios Lietuvos panteonu.

Nauji Viešpaties Metai sutikti Palangoje

Nors sausio 3 d. Lietuvoje, o ypač vakarinėje jos dalyje, siautė audra, tai nesutrukdė gyvai evangelikų liuteronų tradicijai – pirmąjį naujųjų metų šeštadienį gausiai susirinkti pamaldose ir drauge sutikti naujus Viešpaties metus.

Vyskupo kalėdinis sveikinimas

Žmogaus Sūnus irgi atėjo ne kad Jam tarnautų, bet pats tarnauti ir savo gyvybės atiduoti kaip išpirkos už daugelį. (Mt 20,28)

Žeimeliečiai minėjo Latvijos nepriklausomybės dieną

Pasienyje su Latvija esančio Pakruojo rajono Žeimelio gyventojams Latvijos nepriklausomybės šventė – ne eilinė diena. Šia proga seniūnija ne pirmus metus organizuoja šios šventės minėjimą.

Antradienį, lapkričio 18-ąją, į evangelikų liuteronų bažnyčią rinkosi Žeimelio seniūnijos latvių bendruomenės nariai, svečiai, Žeimelio gimnazistai, kraštotyrininkai bei Žeimelio žemės ūkio mokyklos atstovai.

Bažnyčiai grąžino suniokotus angelus

Šeštadienį, rugsėjo 6 d., iškilmingomis pamaldomis paminėtas 190-osios Būtingės liuteronų evangelikų bažnyčios įkūrimo jubiliejus. Šventės proga į šventovę sugrąžinti prieš pusė amžiaus suniokoti altorių puošę mediniai angelai.

Informacija iš viso pasaulio

LCMS News – Liuteronų Bažnyčios Misūrio Sinodo naujienos

LWF news – Pasaulio Liuteronų Sąjungos informacija

Keston News Service - (KNS) - Kestono insituto leidinys

EKD news - Vokietijos evangelikų liuteronų bažnyčios žinios

Church News - Danijos ev. liuteronų bažnyčios žinios

BIEN – Baltijos jūros šalių bažnyčių jaunimo ekumeninis tarpkultūrinis tinklapis