Bažnytinė muzika

Lietuvos ir Norvegijos atlikėjų dovana

Daugiau nei prieš ketvirtį amžiaus spontaniškai užsimezgusi Vilniaus ir Hioviko ev. liuteronų parapijų bendrystė, palaipsniui išaugusi į platesnį Lietuvos ir Norvegijos liuteronų, o ir ne vien, bendradarbiavimą, šiemet padovanojo ypatingą gavėnios meto koncertą. Vilniaus parapijiečiams, sostinės gyventojams ir svečiams, o televizijos transliacijos dėka – ir visai Lietuvai.

Kalėdinio koncerto šviesa

Maloniai nustebino, kad pakabinti spalvingi skelbimai Batakių krašte bei trumpas informacinis kvietimas laikraštyje apie kalėdinį koncertą, vyksiantį gruodžio 7 dienos vakarą Batakių liuteronų bažnyčioje, sukvietė gana daug klausytojų. Be vyresnių čia sugužėjo ir būrys moksleivių, matyt įžvalgaus mokytojo paragintų.

Giesmių šventė Kelmėje

Nedažnai prie Kelmės evangelikų liuteronų bažnyčios išvysi visą dieną būriuojantis tokią gausybę žmonių. Birželio 13 d. čia vyko evangeliška Lietuvos giesmių šventė, surengta minint Kelmės bažnyčios fundacijos 400 metų jubiliejų. Koordinuojami Kelmės ev. liuteronų parapijos tarybos pirmininko Donato Zavadskio, kelmiškiai nuo pat ryto buvo pasirengę svetingai pasitikti iš visos Lietuvos susirinkusius Giesmių šventės dalyvius bei svečius.

Batakiuose skambėjo „Giesmių giesmelė“

Batakių evangelikų liuteronų bažnyčioje ir aplink ją gegužės 9-ąją netrūko šventinio šurmulio – čia šiemet surengta kasmetinė evangeliška vaikų ir jaunimo chorų bei ansamblių „Giesmių giesmelė“, į kurią gausiai suvažiavo giesmininkai ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš Latvijos. Į nedidelę, bet išgražėjusią ir labai jaukią Batakių bažnyčią pirmą kartą sugužėjo per 200 šventės giesmininkų.

Muzikos sandraugai – jau 20 metų!

Lietuvos evangeliškos bažnytinės muzikos sandrauga šiemet mini dvidešimties metų jubiliejų.

Sumanymas įkurti organizaciją, kuri imtųsi organizuoti renginius ir rūpintųsi evangeliškos bažnytinės muzikos sklaida, kilo 1994 m. Nidoje vykusiame tarptautiniame ekumeniniame giedojimo ir vargonavimo seminare.

Informacija iš viso pasaulio

LCMS News – Liuteronų Bažnyčios Misūrio Sinodo naujienos

LWF news – Pasaulio Liuteronų Sąjungos informacija

Keston News Service - (KNS) - Kestono insituto leidinys

EKD news - Vokietijos evangelikų liuteronų bažnyčios žinios

Church News - Danijos ev. liuteronų bažnyčios žinios

BIEN – Baltijos jūros šalių bažnyčių jaunimo ekumeninis tarpkultūrinis tinklapis