Pasaulyje

Liuteronų vyskupui Younanui įteikta „Niwano“ taikos premija

Liuteronų vyskupui Munibui Younanui liepos 27 dieną Tokijuje, Japonijoje buvo įteikta 34-oji Niwano taikos premija už jo nenuilstamą veiklą puoselėjant tarpreliginį dialogą Artimuosiuose Rytuose ir visame pasaulyje.

Pasaulinės Liuteronų Sąjungos piligrimų stotis Vitenberge

Birželio 14 dieną Kosvige (vok. Coswig, Saksonija-Anhaltas, Vokietija) Šv. Mikalojaus (St. Nicolai) bažnyčioje prasidėjo piligriminė kelionė į Vitenbergą, į kurią po pamaldų, palaiminti PLS prezidento, vyskupo dr. Munibo Younano, leidosi per 200 piligrimų iš daugiau nei 35 pasaulio valstybių, tarp kurių buvo ir atstovai iš Lietuvos – Šakių evangelikų liuteronų parapijos tarybos pirmininkė Daiva Kalinauskaitė ir LELB Konsistorijos prezidiumo narys kun. Virginijus Kelertas.

Lietuvos liuteronų ir reformatų gyvenimas Vokietijos stovyklose po Antrojo pasaulinio karo

Lietuviai, karo metu palikę Lietuvą ir visą iki tol nusistovėjusį gyvenimo būdą, atsidūrė visiškai naujose, kitose gyvenimo aplinkybėse. Niekas neišliko taip, kaip kad buvo namuose. Religinė, bažnytinė, parapinė sritis nebuvo išimtis. „Versus aureus“ leidyklos išleistoje Vinco Bartusevičiaus knygoje „Lietuviai DP stovyklose Vokietijoje 1945–1951“ pasakoja ir apie tai, kaip lietuviai atkūrė bažnytinį gyvenimą stovyklose. Skaitytojų dėmesiui – ištrauka apie Lietuvos evangelikus liuteronus DP stovyklose.

Martynai Liuteriai turgaus aikštėje

Vokietijos mieste Vitenberge kūrėjas Ottmar Hoerl turgaus aikštėje pristatė instaliaciją „Martin Luther Hier stehe ich“ (vok. Martynas Liuteris - čia aš stoviu).

Patriarchas Kirilas - solidarus su popiežiumi Benediktu XVI daugeliu aktualių klausimų

Maskvos ir visos Rusijos patriarchas Kirilas prisipažino, kad jaučia solidarumą su popiežiumi Benediktu XVI daugeliu aktualių nūdienos visuomenės moralės klausimų.

Informacija iš viso pasaulio

LCMS News – Liuteronų Bažnyčios Misūrio Sinodo naujienos

LWF news – Pasaulio Liuteronų Sąjungos informacija

Keston News Service - (KNS) - Kestono insituto leidinys

EKD news - Vokietijos evangelikų liuteronų bažnyčios žinios

Church News - Danijos ev. liuteronų bažnyčios žinios

BIEN – Baltijos jūros šalių bažnyčių jaunimo ekumeninis tarpkultūrinis tinklapis